You are here
Home > Editorial > CFR Cluj, între a fi sau a nu fi ținta ironiilor

CFR Cluj, între a fi sau a nu fi ținta ironiilor

Florin Matei 

    CFR CLUJ, ÎNTRE A FI SAU A NU FI ȚINTA IRONIILOR

An de an, CFR Cluj își atrage tot mai multă antipatie din partea iubitorilor de fotbal românesc. Antipatia față de clujeni nu este doar apanajul suporterilor FCSB, deși ei ar fi cei mai îndrituiți să aibă o atare atitudine, de vreme ce, Dumnezeu știe cum, acest CFR îi ia mereu echipei lui Becali șunca din fasole. CFR e privită cu ostilitate și de druckerii neutri, câți or mai fi ei prin România. Ostilitatea publicului nu e doar o manifestare de moment, cauzată de cine știe ce tărășenie. Nu, ea are deja un nume: lipsa spectacolului sportiv. Filozofia fotbalului economicos pare a fi punctul forte al lui Dan Petrescu, antrenorul celor din Gruia. El a și pozat, îndeajuns de cinic, în cultivatorul acestei idei. Și încă o mai face, chit că are tot mai puține argumente la îndemână. Dusă la extrem, această filozofie e ca un bumerang folosit fără a citi în prealabil instrucțiunile de utilizare. Te poate lovi în moalele capului cât ai zice Culio! Pentru că punerea ei în practică agasează ochiul, această filozofie e luată din ce în ce mai des în tărbacă de cei care se uită la meciurile CFR-ului. Mai ales atunci când Petrescu dă chix cu ea, și când nu eficiența e rodul filozofiei, ci contrariul acesteia.

Când îl vezi pe Dan Petrescu dându-i șanse cu nemiluita unui atacant precum Bilel Omrani, care e mai mult mână moartă în meciuri decât marcator, nu te întrebi, pe bună dreptate, ce o fi în mintea tehnicianului? Ce îl împinge să-i dea tricoul cu numărul 9 unui individ care a înscris, în medie, în cei trei ani de contract cu CFR Cluj, 6 goluri/campionat? La Astana, unde ,,vișiniii” din Gruia nu au șutat niciodată pe poartă, Omrani le-a mâncat alor săi meciul. A ratat ca o mazetă, din mijlocul careului, la o pasă ideală venită de la tânărul Mailat. Cu câteva zile înainte, în partida de Supercupă cu Viitorul, același atacant cu părul creț îi reproșase vehement altui tânăr din lotul clujean, în speță lui Costache, faptul că nu-i pasase mingea într-o fază la care capriciosul franțuz nu contribuise cu nimic. Întrebarea e simplă: de ce i-ar da cineva mingea unui ratangiu indolent precum Omrani? Ca să… ce?

Să fii campioana en titre a țării, să știi că joci în Champions League (mă rog, în preliminariile acestei competiții europene) și să nu-ți completezi lotul cu un vârf de atac cât de cât de calitate, în condițiile în care Țucudean, cu problemele sale medicale, nu mai este omul de bază din trecut, iar Omrani e, cum spuneam, o veșnică mână moartă, înseamnă să vezi fotbalul la un mod cel puțin bizar.

Miercurea viitoare, CFR Cluj va juca acasă returul cu Astana FK. Că echipa din capitala Kazahstanului nu e nici pe departe la nivelul lui Atletico Madrid sau al Benficăi Lisabona, cum dorea să credem căutătorul de alibiuri numit Dan Petrescu, s-a văzut alaltăieri seara. Că Astana FK e mai degrabă, să mă ierte ilfovenii, la nivelul lui FC Voluntari, a fost evident, de asemenea. În aceste condiții, ard de nerăbdare să văd ce tactică va adopta cel poreclit ,,Bursucul” în meciul acesta. Un meci pe care, din păcate pentru el, Petrescu nu-l poate juca la 0-0…

 

 

Lasă un răspuns

Top