You are here
Home > Fotbal > Cătălin Cherecheș: „Inima tuturor trebuie să pulseze pentru FC Maramureș!” Mega-proiect propus de edilul Băii Mari!

Cătălin Cherecheș: „Inima tuturor trebuie să pulseze pentru FC Maramureș!” Mega-proiect propus de edilul Băii Mari!

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Până la urmă așteptata conferință de presă a primarului Cătălin Cherecheș a avut loc. Așa cum ne așteptam au fost prezentate noile achiziții de la Minaur Baia Mare: Cristi Bud (Turris Oltul Turnu Măgurele), Paul Batin (Concordia Chiajna), Cristian Onțel (Popești-Leordeni), Claudiu Pamfile (Hermannstadt), dar și un mijlocaș camerunez aflat în probe Yaya Zoua. De asemenea, în cadrul conferinței de presă de la Primăria Baia Mare a fost prezentată și noua structură de conducere a destinelor fotbalului băimărean: Florin Darida (manager sportiv), Romică Buia (consilier tehnic), Cosmin Filip (team manager), Adrian Șuta (delegat), Dorin Toma (antrenor principal), Vlad Ungureanu (antrenor secund), Marius Marian (antrenor portari) și Ilgam Abdulnasymov (preparator fizic). Acestora se alătură, așa după cum se vehicula și Tibor Selymes în postul de director de imagine, rolul său urmând să crească, când sau dacă, Baia Mare va avea echipă pe prima scenă fotbalistică a țării.

De ce să nu recunoaștem că acesta este un prim pas necesar pentru un proiect al fotbalului băimărean pe care îl așteptam de mult, iar suporterii băimăreni și iubitorii sportului din Baia Mare îl merită cu prisosință! Am urmărit cu atenție această conferință de presă (la care BaiaMare Sport nu a fost invitată), și îmi doresc doar ca edilul nostru să fie consecvent, chiar dacă suntem cu doar câteva luni înaintea alegerilor locale, unde Cătălin Cherecheș țintește un nou mandat de 4 ani la Primărie!

Domnia Sa a ieșit în fața băimărenilor cu un mega-proiect al fotbalului băimărean și este de lăudat acest lucru atâta vreme cât nimeni nu a mișcat nimic în acest sens până acum! Nu avem pretenția că este un proiect perfect, dar are părțile lui gândite în așa fel încât (în sfârșit) fotbalul băimărean să fie integrat în viața socială și sportivă a orașului, în care nu ne mai permitem a ne complace în diletantism, și performanța sportivă este țelul final. Iar performanța în fotbal înseamnă să activezi la cel mai înalt nivel. De aceea, am încercat să sintetizăm din promisiunile primarului Cătălin Cherecheș, și rămâne să vedem dacă vor rămâne doar la nivel de promisiune:

  • echipa de fotbal Minaur Baia Mare urmează să-și schime denumirea, revenindu-se la numele de FC Maramureș, marca înregistrată la OSIM chiar de Cătălin Cherecheș, cel care o va ceda gratis Municipiului Baia Mare;
  • pretențiile sportive sunt mari, Minaur Baia Mare, iar apoi FC Maramureș au ca obiectiv obținerea succesivă a două promovări: din Liga 3 în Liga 2, iar apoi în Liga 1, și acestea în decursul de 18 luni;
  • crearea unei echipe competitive atât sportiv cât și la nivelul conducerii administrative;
  • s-a dat verde la investiții în infrastructura sportivă: reabilitarea (în sfârșit) a Stadionului Municipial „Viorel Mateianu”, proiect aprobat de Guvernul României, pentru crearea condițiilor măcar la nivelul Ligi 2;
  • mutarea limitei administrative a Municipiului Baia Mare în așa fel încât zona dintre Baia Mare și Comuna Recea să devină aria administrativă a Municipiului Baia Mare, unde ar urma să se dezvolte un complex sportiv, în cadrul căruia să fie construită și o sală polivalentă cu 6.000 de locuri, sală de antrenament cu 1.000 de locuri și sperăm noi și a unui nou stadion de 7.500 locuri, proiect depus la CNI de Consiliul Județean Maramureș împreună cu Primăria Recea, proiect care așteaptă aprobarea;
  • crearea unei baze sportive pentru fotbal, cu 2 terenuri în prima fază, la Liceul Aurel Vlaicu, acolo unde se vor crea condițiile pentru pregătirea copiilor și juniorilor de la FC Maramureș, cu tot ceea ce înseamnă pregătirea sportivă dar și integrarea lor în sistemul de învățămât cu clase de fotbal.

În perioada următoare vor exista o sumedenie de discuții, mulți își vor putea da cu părerea în legătură cu acest proiect propus de primarul Cătălin Cherecheș. Din punctul nostru de vedere este important acest prim pas făcut și nu comentăm optimismul excesiv al edilului nostru, sau că în acest proiect ar fi trebuit cooptați și cei din Generația Mateianu, dar așa cum se anunță viitorul apropriat ne așteaptă vremuri bune pentru fotbalul băimărean! Doamne ajută!!!

Cătălin Cherecheș – primarul Municipiului Baia Mare (pagina personală de facebook):

„Cred că echipa trebuie să se numească FC Maramureș pentru că ne dorim performanță la nivel înalt, să producem emoție și bucurie nu doar pentru băimăreni, ci și pentru fiecare locuitor din Maramureș, inima tuturor să pulseze pentru această echipă.”

https://www.facebook.com/catalin.chereches/posts/10216188958703596 

Sursa foto: facebook.com/catalin.chereches

3 thoughts on “Cătălin Cherecheș: „Inima tuturor trebuie să pulseze pentru FC Maramureș!” Mega-proiect propus de edilul Băii Mari!

  1. A mai promis primarul asta acum 4 ani înainte de alegeri ca o sa ajungem in liga 1 si o sa construiască stadion nou, vorbe goale, din nou va fi la fel, după ce iese primar din nou, uita ce a promis.

Lasă un răspuns

Top