You are here
Home > Opinii > CARTONAȘ ROȘU Vlad Emanuel Duruș a fost „eliminat” de la conducerea județului Maramureș! În urma lui rămân întrebări fără răspuns!

CARTONAȘ ROȘU Vlad Emanuel Duruș a fost „eliminat” de la conducerea județului Maramureș! În urma lui rămân întrebări fără răspuns!

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

USR-istul Vlad Emanuel Duruș a fost destituit din funcția de prefect al județului Maramureș printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîțu, în contextul circului politic creat de Alianța „Speranței”!

Cât a activat în binecuvântata opoziție ex-deputatul USR-ist Vlad Emanuel Duruș era extrem de vocal când era vorba despre Complexul Sportiv Național „Lascăr Pană” din Baia Mare, doar pentru că secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului era Cosmin Butuza (ajuns între timp director sportiv la Minaur Baia Mare). Am scris la vremea respectvă despre acest lucru, în ancheta jurnalistică sportivă pe care am făcut-o acum mai bine de un an de zile. Chiar și atunci răspunsul Excelenței sale a venit cu întârziere, în ziua în care publicam episodul destinat parlamentarilor din Maramureș! A fost nevoie de un material separat, destinat în exclusivitate răspunsului Domniei Sale (VEZI AICI).

Aș spune că norocul i-a surâs atunci când, conjuctural a fost numit în cea mai înaltă funcție a județului, cea de prefect de Maramureș. Cu Domnia Sa la putere, strunit de disciplina de partid și alianță, ne-am lovit de aceiași aronganță și indiferență față de problemele sportului din Maramureș, față de nevoia de investiții în infrastructura sportivă din Maramureș, domenii în care ne-am fi așteptat să facă ceva, în sensul celor pe care Domnia Sa le-a promovat în răspunsul dat redacției noastre anul trecut. Anul acesta am revenit cu o cerere de informații publice dorind să aflăm (ce nesăbuință?) cum muncește Vlad Emanuel Duruș pentru „a scoate sportul din mocirla” PSD-istă, după cum se exprima chiar Domnia Sa. Au trecut aproape 5 luni de zile de la momentul în care puneam întrebări pertinente, pentru o informare corectă a opiniei publice, a iubitorilor de sport din Maramureș, și încă nu am reușit să intrăm în posesia răspunsurilor, și probabil că nu le vom mai primi niciodată!

Din acest punct de vedere prefectul demis al județului Maramureș vede CARTONAȘUL ROȘU și din partea redacției noastre! În rest, îi dorim să-și (re)construiască cariera politică, șifonată serios de circul politic național, marca Alianței Salvării!

Mai jos, revenim cu întrebările rămase fără răspuns, și probabil va fi singurul mandat de prefect în care se refuză accesul la informații opiniei publice:

1. Domnule Prefect Vlad Emanuel Duruș, pentru că nu am avut ocazia, de la instalarea Dvs. în funcția de prefect al județului Maramureș, țin să vă felicit pentru această numire într-o funcție extrem de importantă, cea de Prefect, reprezentantul Guvernului României aici în Maramureș, unde trăim și ne desfășurăm activitatea. Vă întreb direct: cât de important este sportul pentru Dvs, și dacă acest domeniu se numără printre prioritățile Dvs?

Răspuns:…..în așteptare….

2. Știu că urmăriți fenomenul sportiv din Maramureș, ați colaborat cu BaiaMare Sport când am publicat anul trecut Ancheta Sportivă. Între timp, polii de putere s-au schimbat și în Maramureș, iar Dvs ați fost numit în cea mai înaltă funcție a județului. În calitate de parlamentar, conform spuselor Dvs. ați solicitat Ministerului Tineretului și Sportului un Buget de 9,6 milioane lei pentru investiții la Complexul Național Sportiv „Lascăr Pană” din Baia Mare, în anul 2019, anul când PSD a plecat de la putere. Până la schimbarea de la Palatul Victoria, s-au alocat pentru investiții acestui Complex sumele de 1.031.116 lei în anul 2018 și 6.211.347 lei în anul 2019, după care sumele alocate au fost aproape ZERO, excepție făcând suma de 153.510 lei pentru schimbarea suprafeței de joc în Sala Polivalentă „Lascăr Pană”! Anul acesta Ministerul Tineretului și Sportului continuă să aibă o atitudine arogantă fața de nevoia de investiții în sport în județul pe care îl pastoriți, alocând suma de ZERO LEI, și vă pun la dispoziție răspunsul MTS! Vă înmânez, de asemenea, răspunsul CNS „Lascăr Pană” cu sumele defalcate pe investițiile noi și cele în derulare care așteaptă finanțarea de la Buget! Vă veți implica în acestă problemă majoră și cum intenționați să o faceți?

Raspuns: …..în așteptare….

3. Ați acuzat guvernarea PSD că „a ținut dezvoltarea infrastructurii sportive, nu doar a Maramureșului, ci și a României în întregime în loc!” După toate datele de până acum, sportul din Maramureș moare încet, dar sigur! Sunteți încă la început de mandat, la ce să ne așteptăm în sportul din Maramureș? Veți fi cei care vor stinge lumina în sport, după Dvs?

Răspuns: ….în așteptare…..

4. După cum știți, România va organiza o parte din meciurile de la Campionatul European de Fotbal de anul acesta, iar FRF, în dosarul de candidatură s-a angajat, cu acestă ocazie, ca România să construiască 300 de baze sportive de tip I și II. Din acestea, s-au construit în jur de maxim 100, iar multe proiecte de acest fel în Maramureș, își așteaptă finanțarea, ca să nu spun că sunt blocate. De asemenea, proiectul privind reabilitarea Stadionului Municipal „Viorel Mareianu” din Baia Mare zace în sertarele unor funcționari de la București din 14 august 2015. Costruirea unui Aqua Park pe locul ștradului din Baia Mare așteaptă o singură hartie pentru a fi demolat cel existent! Veți reuși să le deblocați?

Răspuns: ….în așteptare…..

5. Ce mesaj puteți transmite astăzi iubitorilor de sport din Maramureș care își doresc baze sportive decente, la standardele europene, cele la care ne-am aliniat și noi?

Răspuns: ….în așteptare….

Sursa foto: pagina personală de facebook Vlad Emanuel Duruș

One thought on “CARTONAȘ ROȘU Vlad Emanuel Duruș a fost „eliminat” de la conducerea județului Maramureș! În urma lui rămân întrebări fără răspuns!

  1. Astia nu sunt politicieni, sunt golani imbracati in costum si camasa alba, pusi pe chefuri si distractii. Se sterg undeva cu intrebarile pertinente ale presei.

Lasă un răspuns

Top