You are here
Home > Rugby > Liga Națională de Rugby > Călin Matei: „Sunt un Zimbru mândru și fericit!”

Călin Matei: „Sunt un Zimbru mândru și fericit!”

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

CSM Știința Baia Mare a cucerit pentru a șaptea oară titlul de camioană la ruby, după ce a învins la Brașov SCM Timișoara cu 23-17 (10-10)! Cu acest nou titlu cucerit de băimăreni, Știința Baia Mare devine campioana proviciei depășind-o pe Timișoara la număr de titluri naționale (6 având timișorenii până la disputa de ieri cu CSM Știința). 

Numai cine nu cunoaște acest nobil sport, nu știe și nu își dă seama cât de greu este să ții o echipă de rugby cu 40 de jucători în lot, staff, alimentație, etc. Campioantul de rugby din România nu se ridică la nivelul altor competiții de pe continent, dar să nu uităm că el este baza selecției echipei naționale de rugby, o selecționată văzută foarte bine în lumea sportului cu balonul oval, că aici vin și joacă sportivi de la antipozi, unde rugby-ul este o adevărată religie.

Tocmai de aceea, titlul cucerit de CSM Știința Baia Mare are o valoare și o importanță covârșitoare! Călin Matei a demonstrat ( a câta oară) că se poate face performanță și la Baia Mare, dar e nevoie de eforturi concetrate, de susținere dar și de o echipă profesionistă din toate punctele de vedere, și aici vorbim atât de lot, cât și de conducerea tehnică și administrativă.

Într-o postare pe contul personal de facebook, Călin Matei nu și-a ascuns fericirea și bucuria de a fi cucerit al șaptelea titlu de Campioană Națională cu CSM Știința Baia Mare:

Călin Matei – prședinte CSM Știința Baia Mare:

„Absolut la orice e foarte greu să ajungi numărul unu într-o țară ! Absolut la orice și în orice domeniu! Și să ajungi prostul numărul unu e greu ! Ce să mai zic în sport și mai mult în rugby? Sunt atât de bucuros de echipă și băieții noștri, încât debordez de fericire. De peste un deceniu am jucat toate finalele și nu am coborât sub nivelul de vicecampioni ! E puțin lucru ? Avem 7 titluri și scriem istorie în rugbyul românesc ! Din 2009 nu am pierdut 7 ani la rând un meci acasă! Eee, ce ziceți ! Sper că nu ați uitat ! Vî mulțumesc tuturor celor care iubiți Campionii ! Am scris epistola asta pentru că sunt un Zimbru mândru și fericit!” a scris pe contul personal de facebook Călin Matei.

Sursa foto: contul personal de facebook Călin Matei

Lasă un răspuns

Top