You are here
Home > Rugby > Liga Națională de Rugby > Călin Matei: „Cine contestă performanțele rugby-ului să vină la teren să joace rugby!”

Călin Matei: „Cine contestă performanțele rugby-ului să vină la teren să joace rugby!”

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster    

Joi 12 decembrie 2019, în deschiderea ședinței Consiliului Județean Maramureș. a avut loc o festivitate de premiere a sportivilor, antrenorilor și conducătorilor echipei de rubgy CSM Știința Baia Mare, echipă care anul acesta a cucerit titlul de campioană națională. Este al 6-lea titlu de campioană cucerit de zimbrii în ultimii 11 ani, de alte 5 cinci ori, echipa clasându-se pe poziția secundă.

În deschiderea festivității, președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea și-a exprimat satisfacția pentru performanțele echipei de rugby CSM Știința Baia Mare, pentru titlul de campioană națională cucerit anul acesta și pentru faptul că administrația județeană a reușit alocarea unei sume de bani pentru premierea sportivilor, antrenorilor și conducătorilor clubului băimărean: ”Le dorim bun venit la Palatul Administrativ, în casa Consiliului Județean, campionilor de la CSM Știința Baia Mare, dar și antrenorilor, staffului tehnic și președintelui cublului, Călin Matei. Mă bucură faptul că Maramureșul se află pe harta performanței sportive în România cu o echipă campioană, echipă care a obținut, în rugby, cea mai înaltă performanță și în 2019. Recent, am premiat fiecare jucător al echipei cu o sumă de bani, iar acum, prin oferirea acestor diplome onorifice, de merit, ne arătăm recunoștința pentru munca pe care o depun cu toții zi de zi” – a declarat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș. În continuare festivității au luat cuvântul toți liderii grupurilor politice reprezentate în Consiliul Județean Maramureș.

Marinel Kovacs – lider de grup PNL Maramureș:

„”În sport nu poți face performanță dacă cineva nu pune suflet și nu se implică total, fapt pentru care, cred că toți colegii sunt în asentimentul meu când spun că munca depusă de Călin Matei, în fruntea clubului, este una titanică. Sunt convins că în clipa în care va alege să se retragă, oricine va veni în locul său va avea o misiune dificilă!”

George Moldovan – vicepreședintele CJ Maramureș, liderul grupului PMP Maramureș:

„Echipa de rugby CSM Știința Baia Mare este o mândrie nu doar pentru Baia Mare și Maramureș ci și pentru întreaga țară!”

Anton Rohian – liderul grupului PSD Maramureș:

„Deși au fost momente dificile în ultimele două decenii, Călin Matei a crezut în echipă, în cunoștințele sale și prin tot ce a făcut a adus un plus valoare clubului1”

Gheorghe Mihai Bârlea – consilier județean PNL:

„Am dorit să mă alătur colegilor consilieri și să îi mulțumeasc lui Călin Matei pentru colaborare, dar, totodată, să felicit toți sportivii care au arătat dedicare în activitatea lor!”

În cadrul ședinței a fost invitat să ia cuvântul și Călin Matei, președintele echipei CSM Știința Baia Mare, care a mulțumit Consiliului Județean Maramureș și consilierilor județeni pentru sprijinul acordat echipei an de an, pentru premierea de anul acesta cu o sumă care chiar dacă nu este suficientă este mulțumitoare. De asemenea, Călin Matei a mai anunțat, în premieră, că începând cu luna aprilie a anului viitor CSM Știința Baia Mare va evolua în noul format al cupelor europene, iubitorii rugby-ului din Baia Mare putând avea ocazia să vadă meciuri extrem de interesante pe Arena Zimbrilor. „Să fii locul I la nivel de țară este o adevărată performanță, iar dacă nu era Consiliul Județean Maramureș, echipa de rugby ar fi fost închisă de ani de zile. Tocmai de aceea doresc să mulțumesc tuturor pentru sprijinul acordat acestor minunați băieți” a conchis Călin Matei.

A urmat ceremonia de premiere a sportivilor, antrenorilor și conducătorilor de club cu diplome din partea Consiliului Județean Maramureș, premierea financiară a echipei cu 300.000 lei având loc în precedenta ședință a Consiliului Județean Maramureș. Există voci care, totuși, an de an, contestă premierea echipei de rugby CSM Știința Baia Mare, din frustare sau invidie, fără a pune în balanță eforturile care trebuiesc făcute pentru a asigura un buget acceptabil unei formații care trebuie să aibă cel puțin 40 de sportivi, fără staff-ul tehnic, conducători, etc., la care se adaugă lungile deplasări prin țară, iar de la anul și în străinătate. Un astfel de buget depășește 1 milion de euro, după cum ne-a declarat în exclusivitate Călin Matei, sumă provenită din mai multe surse, inclusiv Consiliul Județean Maramureș.

Călin Matei – președinte CSM Știința Baia Mare, în exclusivitate pentru baiamaresport.ro:

„Consiliul Județean întotdeauna a fost alături nu numai de rugby dar și de sportul maramureșean în limita posibilităților, ocazie cu care le mulțumesc. În ceea ce privește performanța noastră este o performanță pentru oraș, pentru județ și este o muncă grea, mai ales într-un sport cum este rugby-ul și consider că recompensele care vin din partea unuio for sau altul sunt binemeritate pentru băieți, având în vedere că echipa de rugby este cea mai galonată echipă din județul Maramureș și de 11 ani n-a coborât sub locul 2. Bugetul echipei înseamnă undeva la peste 1 milion de euro, sume mici față de fotbal, având în vederea faptul că la rugby lotul este foarte numeros și îl atragem din foarte multe surse, Consiliul Județean, Consiliul Local, sponsori, încercăm să atragem toți oamenii de bine care iubesc  rugby-ul.Cine contestă performanțele rugby-ului, să vină la teren să încerce să joace rugby, să vadă ce înseamnă să câștigi un campionat și ce înseamnă să fii locul 1 în România la absolut orice, chiar și la aruncatul cu măslina! Anul viitor ne propunem, ca de obicei locul 1!”

Paul Rusu – antrenor secund CSM Știința Baia Mare, în exclusivitate pentru baiamaresport.ro:

„Pentru jucători și staff-ul tehnic premierea de astăzi este foarte importantă, deoarece vedem că munca noastră, munca întregii echipe  este răsplătită. Vrem să le mulțumim pe această cale tuturor celor implicați în sprijinirea sportului maramureșean, Consiliului Județean Maramureș, le mulțumim frumos și sper ca și pe viitor să fie alături de noi! Bineînțeles, primul lucru pentru anul viitor, ne dorim un nou titlu, o să fie foarte greu, dar cum am obișnuit pe toată lumea, și cum ne-am obișnuit și noi de 11 ani, locul 1 sau locul 2, anul acesta vrem terminăm din nou pe locul 1!”

GALERIE FOTO PREMIERE CSM ȘTIINȚA BAIA MARE

 

  

Lasă un răspuns

Top