You are here
Home > Fotbal > Brian Lemac aduce 3 puncte prețioase Minaurului

Brian Lemac aduce 3 puncte prețioase Minaurului

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Minaur Baia Mare – Unirea Alba Iulia a fost un meci în care s-au întâlnit, înainte de toate doi antrenori care au fost colegi de curs atât pentru obținere Licenței „B” UEFA, cât și Licenței „A”: Dorin Toma și Mihai Manea. Poate tocmai de aceea, partida a fost una tacticizată, în care câștig de cauză au avut elevii lui Dorin Toma, care au reușit să se impună la limită 1-0 (0-0), prin golul înscris de Brian Lemac în min. 63.

Spre deosebire de alte partide jucate în fața propriilor suporteri, băimărenii au avut o primă repriză mai reușită, când au avut câteva ocazii clare de a deschide scorul. Elevii antrenați de Dorin Toma, Paul Ungureanu și Marius Marian s-au instalat încă din primele minute în jumătatea adversă de teren masând uniriștii în propriul careu sau în jumătatea lor de teren. În min. 4 Lemac șutează din 18 m dar mingea trece peste. Piper încearcă și el vigilența lui Angeru care respinge în corner șutul băimăreanului de la 25 m (min.13). În min. 15, Lemac centrează foarte bine în careul de 6 m, dar Ster ratează întâlnirea cu balonul și implicit deschiderea scorului.. În min. 20 oaspeții solicită o lovitură de pedeapsă la căderea lui Fetița la marginea suprafeței de pedeapsă, lateral dreapta, dar centralul lasă jocul să continue, antrenorul principal al oaspeților, Mihai Manea vede cartonașul galben. În min. 25, Nicu Giurgiu execută o lovitură liberă de la 25 m, Balazs se remarcă și respinge în corner. Șutul lui Piper din min. 28 trece peste poarta lui Angeru, după care Adrian Ster mai ratează o dată din careul de 6 m, lovitura sa de cap trecând peste poartă (min.35). Tot Adrian Ster are o nouă șansă de a marca dar lovitura liberă executată de la 25 de m este respinsă de Angeru. Repriza se încheie cu o nouă ratare a lui Adrian Ster care trimite de la 30 m peste poarta părăsită de Angeru (min.43).

În partea a doua a meciului tot băimărenii sunt la timonă, centrarea lui Duruș de pe partea stângă a atacului băimărean este trimisă cu capul de Lemac peste poarta oaspeților. Avea să fie 1-0 în min. 63, când Lutzu Giurgiu centrează în mijlocul careului albaiulian supra-aglomerat, Angeru iese sub minge, iar Lemac trimite cu capul în poartă! Brian Lemac are și golul doi în bocanc, în min. 81, când singur cu portarul Angeru îl remarcă pe acesta din urmă. Același Angeru mai are o intervenție extraordinară, în urma unei loviri de colț executată de Duruș,de pe partea dreaptă a băimărenilor, la lovitura de cap trimisă de Prunescu, o minge pe care scria 2-0. Nu a fost 2-0, dar era să fie 1-1, în min. 85 când Mătgărit are golul în picior, mingea trimisă de el spre poartă fiind salvată de Balazs cu piciorul. David Simion are și el o execuție frumoasă în finalul partidei, când voleul său de la 11 m trece peste poarta oaspeților.  

Dorin Toma – antrenor Minaur Baia Mare

„Ne interesează, mai nou, doar cele 3 puncte puse în joc, la fiecare partidă, vom încerca să fim mult mai pragmatici, să tacticizăm jocurile mult mai mult, pentru că mergem în deplasare, facem un joc frumos, dar din păcate nu culegem puncte.Vom urmări, de acum înainte, mult mai mult și meciurile din deplasare, din care ne dorim să aducem puncte, pentru că trebuie să fim în primele echipe și să punem presiune pe locul 1 și pe locul 2. Se întâmplă să pățești ca un jucător să se accidenteze. La echipă avem jucători destui, putem să schimbăm, am anticipat acest lucru,, Bedea a fost corect și ne-a spus înainte de meci, că poate nu va putea juca, am reușit să schimbăm, am debutat astăzi ca titular pe Ster, a făcut-o foarte bine și este un jucător de mare viitor.Vedeți cum este fotbalul, merităm un 1-0, 2-0 la pauză, dar n-a fost să fie. Astfel de jocuri, știți cum se termină: ori egal, ori câștigă oaspeții pe final. Au avut o șansă mare și ei, o echipă bună, o echipă foarte bine pregătită de Manea Mihai. Știam că ne vor pune probleme, știam de când au jucat în Maramureș la Recea, au făcut un rezultat de egalitate, dar ne-am pregătim destul de bine, am închis jocul după 1-0 și puteam foarte ușor să facem 2-0 dacă Lemac când a scăpat singur cu portarul marca. Suferim încă mult la finalizare, deși avem multe ocazii, dar trebuie să ne revenim și atacul să ajute mai mult echipa, pentru că apărare și mijlocul își face foarte bine treaba. Nu este deloc un meci ușor la Zalău, ei sunt pe ultimul loc datorită faptului că au început cu o penalizare de 6 puncte, au suficiente puncte, etapa trecută au reușit să facă egal cu cei de la Recea în 9 jucători, deci trebuie să ne luăm măsurile cele mai bune, și să luăm jocul serios, pentru a câștiga, nu a face egal!”

Adrian Ster – Minaur Baia Mare

„A fost un meci destul de greu, pentru că ni l-am făcut noi greu, în prima repriză dacă reușeam să marcăm mai repede, cred că altfel era soarta meciului. Am avut 4-5 ocazii, n-am reușit s-o băgăm în poartă, trebuie să fim mai lucizi la finalizare și sper să remediem lucrul ăsta pe viitor. Într-adevăr, a fost primul meu meci ca și titular, după mult timp, am avut o accidentare, sper ca ușor-ușor să-mi reintru în formă, Mister îmi dă încredere și cred că sunt pe drumul cel bun. Dacă eram mai atent, astăzi puteam să marchez și să fac viața echipei mai ușoară, dar până la urmă e bine că ne-a scos Lemac, îl felicităm că a dat și el al doilea gol, sper să dea cât mai multe și să ne ajute și pe noi. Sunt optimist, trebuie să mergem la Zalău să învingem în deplasare se pare că avem o problemă, dar sper să spargem gheața la zalău. Au echipă foarte bună, nu trebuie să-i subestimăm și mergem acolo montați să luăm cele 3 puncte!”

David Simion – Minaur Baia Mare

„Sunt foarte fericit pentru că pot să ajut această echipă, mă simt foarte onorat să reprezint echipa fanion a acestui oraș, și sper ca în continuare rezultatele noastre să fie din ce în ce mai bune. Acasă suntem neînvinși, am pierdut doar 2 puncte, în rest i-am bătut pe toți. În deplasare este problema, dar o să ne revenim. Ne lipsește puțin, luciditatea în atac, cred că acesta este singurul lucru care ne lipsește, pentru că jocul echipei merge, ocazii avem. Meciul de la Zalău o să-l tratăm cu seriozitate maximă, pentru că nici un meci nu este ușor, iar cel cu Șelimbăr, vedem după aceea. Sunt înaintea noastră în clasament, de la etapă la etapă văd că fac puncte și trebuie să-i prindem din urmă până la sfârșitul turului!”

Mihai Manea – antrenor Unirea Alba Iulia

„Într-adevăr puteam să plecăm cu puncte de la Baia Mare, dar, de obicei la fotal, jocul greșeala așteaptă. Din păcate, am întâlnit un adversar bun, un adversar care și-a jucat șansa lui, iar noi, pe final dacî marcam, puteam să plecăm cu punct sau cine știe unde te duce jocul, cu puncte. Încă ne lipsesc multe nouă, pentru că încercăm să aliniem o formulă cât mai bună, dar de la joc la joc trebuie să schimbăm cel puțin 3-4 jucători, pentru că avem accidentați. Omogenitatea și faptul că am început un pic mai târziu decât toate echiple pregătirea își spune cuvântul. Am primit un cartonaș galben în timpul jocului pentru că am solicitat o lovitură de pedeapsă. De obicei nu comentez arbitrajul, dar astăzi, într-una am fost instigați.Pacăt! Mă abțin în privința arbitrajului. Noi fiecare meci îl tratăm la victorie, din păcate, unele jocuri îți ies, altele, nu!

Minaur Baia Mare – Unirea Alba Iulia   1-0 (0-0)

Teren Municipal „Viorel Mateianu”

A înscris: Brain Lemac (min. 63)

Carnonașe galbene: Szekely, Tutuța/Tat, Fetița, Morar, Nicu Giurgiu, Mihai Manea

Au arbitrat: Vasile Rodină (Cluj-Napoca) – centru, Bogdan Gireadă (Oradea) și Dragoș Daniel Popa (Băișoara – Cluj) – asistenți 

Observatori FRF: Sergiu Neichi (Satu Mare) și Dan Costin (Zalău).

Minaur Baia Mare: Balazs Dombradi – Denis Lihet, Jean Prunescu, David Simion, Ciprian Duruș, Bogdan Piper, Valer Giurgiu, Andrei Coroian, Krisztian Szekely, Adrian Șter, Brian Lemac. Au mai jucat: Răzvan Rus, Cătălin Tutuța, Răzvan Lupu, Alexandru Mitracu. Rezerve: Alex Gudea – Daniel Groza, Sandu Bococi. Antrenori: Dorin Toma (principal), Paul Ungureanu (secund) Marius Marian (portari).

Unirea Alba Iulia: Adrian Angeru – Daniel Tat, Ciprian Selagea, Răzvan Fetița, Filip Morar, Ioan Neag, Ioan Petresc, Nicu Giurgiu, Ioan Guț, Mihai Mateă, Adrian Matei. Au mai jucat: Andrei Bârdea, Dumitru Mărgărit, Paul Haj, Ștefan Mardare. Rezerve: Rareș Sporea – Andrei David, Paul Joldeș. Antrenori: Mihai Manea (principal), George Țălnar (secund).

Sursa foto: Rafael Hekman

 

Lasă un răspuns

Top