You are here
Home > Alte sporturi > Brian Cristian, deputat USR: Scoatem dosarul cu șină și din sport!

Brian Cristian, deputat USR: Scoatem dosarul cu șină și din sport!

 

 

 

 

 

Brian Cristian, deputat USR: Scoatem dosarul cu șină și din sport!

Comunicat de presă

Camera Deputaților a dat votul final pentru propunerea legislativă a deputatului USR Brian Cristian prin care Agenția Națională pentru Sport este obligată să pună la dispoziția cetățenilor o platformă online pentru înscrierea în Registrul Sportiv. Practic, înscrierea în Registrul Sportiv și obținerea Certificatului de Identitate Sportivă se va putea face și online, atât la depunerea documentelor, cât și la eliberarea lor.

Brian Cristian, deputat USR, inițiatorul propunerii legislative: ”Încă de la începutul mandatului meu m-am străduit să aduc digitalizarea mai aproape de cetățeni. Birocrația excesivă care caracterizează sistemul de stat românesc reprezintă o problemă inclusiv în domeniul sportului. Este inadmisibil ca, în 2024, în țara noastră, cetățenii interesați să înființeze o structură sportivă să fie nevoiți să depună fizic documentele, la sediul Agenției Naționale pentru Sport, să le trimită prin poștă ori să fie nevoiți să meargă la notar pentru diferite procuri. Inițiativa pe care Parlamentul a adoptat-o este una dintre multele proiecte necesare pentru dezvoltarea sportului din România și care se intersectează cu digitalizarea. Practic, scoatem dosarul cu șină și din sport”.

Concret, legea modernizează procesul de înregistrare în Registrul Sportiv, prin crearea unei metode electronice de transmitere a documentelor. De asemenea, este digitalizată și procedura de eliberare a Certificatului de Identitate Sportivă, prin utilizarea semnăturii electronice. Nu în ultimul rând, Agenția Națională pentru Sport va trebui să opereze înregistrarea în Registru și să comunice Certificatul de Identitate Sportivă în termen de 14 zile de la momentul solicitării, față de 30 de zile cât este în prezent.

Biroul parlamentar al deputatului Brian Cristian

Lasă un răspuns

Top