You are here
Home > Alte sporturi > BEACH HANDBALL Ediția inaugurală a Cupei României la Beach Handball va avea loc la Baia Mare!

BEACH HANDBALL Ediția inaugurală a Cupei României la Beach Handball va avea loc la Baia Mare!

 

 

 

 

 

Rafael Hekman 

Ediția inaugurală a Cupei României la Beach Handball va avea loc la Baia Mare!

Federația Română de Handbal și Baia Mare Beach Handball Challenge, prin Asociația Plaja de la Munte, organizează în premieră în România prima ediție a Cupei României la handbal pe plajă, în perioada 30 iunie -2 iulie.

Competiția va avea loc, în mod tradițional pentru turneele organizate sub titulatura Baia Mare Beach Handball Challenge, în centrul istoric al orașului Baia Mare.

Sunt invitate toate echipele de beach handball din țară, atât feminin, cât și masculin, turneul având caracter open, fără categorii de vârstă.

Cluburile din țară se pot înscrie cu sportivi în baza unei liste, nefiind obligatoriu ca jucătorii de pe listă să fie posesori de legitimație vizată.

O echipă trebuie să aibă minim 8, maxim 12 jucători. Alte detalii pot fi găsite pe pagina de facebook a evenimentului.

În ciuda faptului că este un oraș de munte, Baia Mare organizează încă din 2016 evenimente de handbal pe plajă, fiind singurul oraș din Europa care găzduiește în mod constant astfel de competiții în centrul istoric al localității, arena fiind una temporară

Cel mai mare eveniment găzduit de oraș, a fost European Beach Handbal Tour Finals 2019 (EBT Finals 2019), o Ligă a Campionilor în versiune de handbal pe nisip, la care au participat 28 de echipe din Europa.

La doar câteva ore după anunțarea evenimentului, organizatorii susțin că au consemnat un interes deosebit din partea cluburilor din țară, într-un sport care este pe cale să devină din ce în ce mai popular în România și care începe să devină de tradiție în Baia Mare.

Termenul limită de înscriere este data de 20 iunie.

Lasă un răspuns

Top