You are here
Home > Rugby > Liga Națională de Rugby > Așchia nu sare departe de trunchi

Așchia nu sare departe de trunchi

 

 

 

 

 

Alin Boțioc 

Așchia nu sare departe de trunchi!

Dacă la finalul anilor 80 uvertura Neculai Nichitean (recent ales ca membru în Biroul Federal), făcea parte dintr-o generație de excepție a C.S.M.-ului Baia Mare, la exact trei decenii în tabăra zimbrilor băimăreni își face apariția fiul acestuia internaționalul de doar 20 de ani Luca Nichitean.

Născut la Bologna în Italia pe data de 29 iunie 1999, uvertura de 1,86 m – 95 kg a început să deslușească tainele sportului cu balonul oval în 2012 la Clubul Sportiv Florin Popovici alături de antrenorul Florin Ioniță. Doi ani mai târziu sub comanda lui Valentin Fetița joacă sub culorile clubului Șoimii Câmpia Turzii, club unde activează în intervalul 2013-2015). Din 2015 și până în prezent face parte din lotul celor două cluburi maramureșene, C.S.M.Baia Mare (antrenori Adrian Manolache – Cristian Bălan) respectiv Clubul Sportiv Școlar 2 Baia Mare (coordonat de Răzvan Popovici – Mircea Taloș).

Sub comanda lui Răzvan Popovici – Mircea Taloș noul număr zece al zimbrilor reușește să îmbrace de două ori tricoul de campion național la rugby 15, fiind de alte două ori campion național la rugby 7, și o dată la rugby 10. Alături de cele patru titluri obține și două medalii de aur în Cupa României la rugby 15 și rugby 7. În campionatul intern de rugby cu echipa de Under 18 ani reușește să se încununeze și cu titlul de cel mai prolific marcator de puncte stagiunea 2017. Din postura de lider al echipei Luca Nichitean reușește să facă pasul și spre reprezentativa de rugby a României Under 18 ani, cu care sub comanda lui Horea Hîmpea – Cosmin Cioriciu – Dănuț Dumbravă participă la două ediții ale Campionatului European cel din Portugalia în speță cel din Franța, unde în finala pentru locul trei contra „panzerelor germane” reușește nu mai puțin de opt puncte.

Lasă un răspuns

Top