You are here
Home > Alte sporturi > ALTE SPORTURI Primul muzeu al sportului în localitatea Nistru! La mulți ani, Iosif Hecico!!!

ALTE SPORTURI Primul muzeu al sportului în localitatea Nistru! La mulți ani, Iosif Hecico!!!

 

 

 

 

 

Primul muzeu al sportului în localitatea Nistru

În plan sportiv începând din data de 14 august 2021 județul Maramureș poate include în circuitul turistic, un inedit Muzeu al Sportului, inaugurat în incinta școlii din satul Nistru.

Artizanul acestui inedit proiect devenit de acum realitate este profesorul Iosif Hecico, un devotat ambasador al sportului de performanță din ultimii 67 de ani. Locația de găzduiește o impresionantă colecție de medalii și cupe, fotografii, fanioane, insigne, tricouri de campion național, articole din presa de specialitate vine să oglindească activitatea sportivă a celor trei generații ale familiei Hecico promotori ai atletismului.

Fondatorul acestui Muzeu al Sportului, profesorul Iosif Hecico născut pe data de 23 noiembrie 1936 în comuna Telciu județul Bistrița Năsăud, a fost mai întâi de toate cadru didactic parcurgând toate etapele; învățător și director la școala din Bixad, profesor suplinitor la Certeze, profesor de limba rusă la Școala din Nistru, trecând mai apoi ca dascăl la Casa Pionierilor din Municipiul Baia Mare, Liceul numărul 2, Liceul cu Program Sportiv respectiv profesor de Educație Fizică la Universitatea de Nord.

La doar 17 ani distinsul dascăl Iosif Hecico face pasul spre antrenorat, fiind preocupat de dezvoltarea disciplinelor; volei, schi fond, atletism, fotbal, orientare, șah, tenis de masă sau badminton. În cei 67 de ani de activitate sportivă a fost implicat direct în înființare de Asociații și Cluburi Sportive, numele său legându-se de Asociația Sportivă Voința Huta, Școala Pedagogică Sighetu Marmației, Școala Generală Nistru, A.S.Pietrosul Casa Pionierilor Baia Mare, Asociația Sportivă Veteranii Baia Mare, Secția de Orientare a Clubului Știința din cadrul Universității de Nord Baia Mare, Clubul Sportiv Electrosistem în speță Clubul Sportiv Școala Alergării Baia Mare.

La mulți ani, Iosif Hecico!!!

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Top