You are here
Home > Alte sporturi > ALTE SPORTURI Horea Nașcu fascinat de lumea apelor!

ALTE SPORTURI Horea Nașcu fascinat de lumea apelor!

 

 

 

 

 

Alin Boțioc 

Horea Nașcu fascinat de lumea apelor!

În ultima zi a lunii iulie unul dintre cei mai nonconformiști și îndrăzneți locuitori ai Cetății Baia Mare, lectorul universitar Horea Nașcu își propunea să navigheze cu o barcă pneumatică Mariner 3, distanța de circa 2.200 de kilometrii dintre Baia Mare și km 0 al Dunării (aflat în zona Sulina), traversând nu mai puțin de cinci râuri; Săsar, Lăpuș și Someș (de pe teritoriile României și Ungariei), Tisa (din Ungaria și Serbia) în speță Dunărea (din perimetrul celor două state vecine Serbia și România).

După exact 50 de zile, 3 ore și 29 de minute visul de o viață a distinsului cadru universitar s-a împlinit, Horea Nașcu ajungând la punctul terminus sâmbătă 18 septembrie 2021 ora 19.30. Fermecat de această inedită experiență trăită timp de 50 de zile pe cursurile de apă a trei țări, România, Ungaria și Serbia, Horea Nașcu și-a propus să încheie această expediție maritimă cu o ultimă incursiune pe unul dintre brațele Dunării ce se varsă în Marea Neagră.

Stăbătând cu catamaranul, brațul Sulina până în zona portului Tulcea, Horea Nașcu va încerca în următoarele zile ultimele ale acestei expediții nautice să străbată brațul Sfântu Gheorghe (ce are o lungime de 108, 2 km și care transportă 22% din debitul fluviului). Străbătând cel mai vechi braț al Dunării, lectorul universitar Horea Nașcu va trece în revistă ultimele așezări de pe teritoriul României, Nufăru, Mahmudia, Uzlina și Sfântu Gheorghe, punctul final al expediției fiind dat de vărsarea Dunării în Marea Neagră. Scopul acestui inedit proiect îl reprezintă sensibilizarea omului asupra protejării mediului înconjurător, cu tot ce înseamnă el inclusiv a tuturor cursurilor de apă (o comoară a întregii planete).

Lasă un răspuns

Top