You are here
Home > Alte sporturi > ALTE SPORTURI COMUNICAT ACS EXTREM RIVULUS privind utilizarea informațiilor false

ALTE SPORTURI COMUNICAT ACS EXTREM RIVULUS privind utilizarea informațiilor false

 

 

 

 

 

COMUNICAT ACS EXTREM RIVULUS privind utilizarea informațiilor false

Vă aducem la cunoștință o situație gravă în legătură cu promovarea și organizarea unui concurs de skateboarding în București, care a implicat utilizarea informațiilor false și asocierea neautorizată cu entități importante din industria sportului.
 
Începând cu luna iunie, Clubul Sportiv Skateboard București și școala de skate „Învață din mers”, care le aparține, au promovat cu entuziasm organizarea primului „Campionat Național de Skateboard” din România. Această promovare a inclus parteneriate false cu World Skate Federation, Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Ministerul Tineretului și Sportului. Această asociație cu entități importante nu numai că a conferit evenimentului credibilitate, dar a atras și sponsori și participanți dornici să se înscrie la un astfel de concurs. Ridertribe România, o altă entitate implicată, a anunțat de asemenea comunitatea despre organizarea unui „concurs certificat de către World Skate Federation”.
 
Pe data de 17 iunie, în timp ce ne aflam la un eveniment de World Cup organizat de World Skate Federation în Roma, am avut o discuție cu directorul de evenimente din partea acestei federații. Dansul ne-a confirmat că World Skate Federation nu are nicio legătură cu evenimentul menționat și că organizația pe care o reprezintă nu poate fi asociată în niciun fel cu un club sportiv sau o asociație. Aceasta se ocupă exclusiv de colaborări cu federațiile recunoscute în prealabil (în România, momentan, nu există o formă legală oficială la nivel național dedicată acestui sport). Pentru a obține un răspuns oficial, am adresat o scrisoare către World Skate Federation cu privire la această situație. La data de 5 iulie, am primit răspunsul care confirmă și în scris că World Skate Federation nu are nicio legătură cu evenimentul menționat și, mai mult, se consideră păgubită în această tentativă de înșelăciune, angajându-se să recurgă la toate mijloacele legale pentru a trage la răspundere organizatorii.
 
Ulterior, am contactat și Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) și Ministerul Tineretului și Sportului (MTS), iar ambele instituții au negat ferm orice legătură cu acest eveniment. În plus, reprezentanții MTS ne-au informat că nu este legal să se utilizeze sintagma de „Campionat Național” fără existența unei federații de specialitate care să coordoneze logistica necesară pentru un concurs de nivel național, inclusiv stabilirea unei ierarhii naționale și a unui sistem de punctaj.
 
După ultimele discuții cu MTS și COSR, pe data de 13 iulie toate postările de pe paginile de social media ale organizatorilor au fost eliminate și înlocuite cu noi postări care anunță și prezintă evenimentul, dar fără a mai menționa parteneriatele cu entitățile amintite anterior. În plus, denumirea evenimentului nu mai include sintagma „Campionat Național”.
 
Ca organizatori de evenimente de skateboarding, considerăm extrem de ofensatoare aceste acțiuni care au loc în București! Este o insultă adusă sportivilor, sponsorilor și României! Nu putem rămâne indiferenți la această tentativă de înșelăciune, care, din păcate, nu este prima pentru acești organizatori. Faptul că organizatorii au schimbat radical politica lor de marketing peste noapte reconfirmă legătura existentă în interiorul unei instituții de stat românești menționate anterior, o legătură care face obiectul unei anchete în desfășurare.
 
Această situație este de o gravitate inacceptabilă! Minciunile folosite cu scopul evident de înșelăciune au consecințe asupra sportivilor, sponsorilor și imaginii țării noastre în competițiile internaționale. După rezolvarea prejudiciilor morale cauzate World Skate Federation, prin faptul că organizatorii și partenerii lor au creat confuzie prin asocierea evenimentului cu numele entității internaționale de skateboarding, sportivii cluburilor organizatoare vor avea interdicție de a participa la competiții oficiale, iar sponsorii vor fi informați cu privire la natura dubioasă a evenimentului la care s-au asociat. Așteptăm poziția oficială a COSR și a Autorității Naționale pentru Sport (ANS, fost MTS).
 
Asociația Club Sportiv Extrem Rivulus susține și aplaudă organizarea unui număr cât mai mare de evenimente dedicate skateboarderilor în România. Considerăm că aceste evenimente reprezintă o oportunitate valoroasă pentru dezvoltarea comunității de skateboard și pentru promovarea talentelor locale la nivel național și internațional. Ne dorim ca sportivii noștri să aibă acces la competiții de calitate și să beneficieze de experiențe de înaltă clasă în propria țară. Cu toate acestea, este regretabil că situații precum cea menționată anterior, pot păta imaginea și decredibiliza organizatorii din România la nivel internațional. Astfel de practici nu numai că aduc prejudicii sportivilor și sponsorilor implicați, dar pot afecta și reputația generală a sportului și a comunității din țara noastră. Ca Asociație, considerăm că transparența, integritatea și respectarea regulilor sunt elemente esențiale pentru organizarea și promovarea evenimentelor sportive.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Top