You are here
Home > Fotbal > Adrian Ster – jucătorul meciului cu Șelimbăr! Două goluri, două assist-uri și un penalty provocat!

Adrian Ster – jucătorul meciului cu Șelimbăr! Două goluri, două assist-uri și un penalty provocat!

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Minaur Baia Mare a ajuns la a treia victorie consecuivă în campionat după ce a trecut pe propriul teren de Viitorul Șelimbăr cu 5-0 (2-0), prin golurile înscrise de Adrian Ster (min.53, 75), Răzvan Lupu (min.16-penalty), Ciprian Natea (autogol, min.41), Krisztian Szekely (min.61).

Partida a fost una la discreția gazdelor, a cărui joc este în creștere de la o etapă la alta, lucru îmbucurărător, mai ales în perspectiva următoarei deplasări de la Bistrița de etapa viitoare. Jucătorul partidei a fost, fără doar și poate, Adrian Ster care a reușit, în sfârșit să spargă gheța prin cele două goluri înscrise, și a mai avut contribuție decisivă la celelalte 3 goluri, penalty-ul provocat în min. 15, autogolul lui Natea (min.41), și centrarea de gol pentru Szekely (min.61). Tânărul atacant bămărean și-a găsit locul în echipă după o accidentare care l-a ținut departe de gazon, în startul sezonului, dar iată cum Dorin Toma știe să scoată ce are mai bun din el. Important este ca această evoluție să nu fie una singulară, este nevoie de constanță în joc și evoluții, și așa cum era de așteptat pretențiile de la el sunt mari și foarte mari, de acum. Revenind la joc, să spunem că băimărenii au început în forță partida, și în min.3 Matenciuc se remarcă la lovitura liberă executată de Ster de la 30 m. Același Adrian Ster primește o minge în careul de 16 m, încearcă un lob peste un apărător advers, dar acesta atinge mingea cu mâna și centralul Vlad Inoan indică punctul cu var. Execută Răzvan Lupu care trimite sigur în plasa porții sibiene: 1-0 (min.16). Oaspeții încearcă o ripostă anemică, șutul lui Chindriș de la 20 trece mult pe lângă poarta lui Dombardi (min.28). În min. 29, Lupu este aproape de a face dubla dar lovitura sa de cap trece puțin pe lângă poartă. În min. 33, Bedea cetrează foarte bine de pe partea dreaptă a atacului, dar Groza respinge în corner din fața  liniei porții. Oaspeții mai încearcă o dată poarta apărată de Dombardi dar șutul lui Stanciu trece puțin pe lângă (min.36). După numai un minut Bedea pătrunde periculos în careul de 16 m advers dar șutul său din unghi trece alături. Lemac se remarcă și el, în min. 40 când cetrarea sa șutată este luftată de Ster care trimite alături din 6 m. În min. 41 Ster se revanșează și centrează puternic pe jos în fața porții pentru Lemac aflat în poziție centrală, Natea încercă să respingă dar trimite balonul în propria poartă: 2-0!

După pauză, elevii antrenați de Dorin Toma, Paul Ungureanu și Marius Marian nu reduc motoarele, și încep în forță, Ciprian Duruș trimite puternic un șut de la 18 m, deviat în corner de portarul oaspeților Matenciuc (min. 49). Același Duruș se remarcă și în min. 53 când pătrunde pe partea stangă a apărării adverse, cetrarea sa puternică în fața porții îl găsește pe Ster în fața porții care majorează scorul la 3-0! Același Ster centrează în min. 60, de această dată pentru David, lovitura sa de cap trecând puțin peste poartă. Tot Ster este și la originea centrării care a dus la majorarea scorului de către Szekely, acesta transformând în  gol mingea venită de pe partea dreaptă: 4-0 (min.61). În min. 75, Ster reușește dubla, după ce Bedea a centrat perfect pentru lovitura lui Șter din aproprierea punctului cu var: 5-0! Scorul putea fi și mai mare, dacă în min. 89 Sandu Bocoi ar fi reușit să fructifice, șutu său din 15 m, trecând puțin peste poarta apărată de Matenciuc.

Este cea mai clară victorie a băimărenilor din acest sezon, după o perioadă în care atacul echipei dădea semne de îngrijorare. Iată că, echipa s-a descătușat în partida cu Viitorul Șelimbăr, o echipă extrem de incomodă care a cochetat cu locurile fruntașe, într-o perioadă în care băimărenii staționau la mijlocul clasamentului. Euforia victoriei trebuie să țină până la primul antrenament, când vor pregăti partida din deplasarea de la Bistrița, cu o echipă care ne-a învins în amândouă partidele de pregătire din vară, atât la Baia Mare, cât și la Bistrița. De această dată, altele sunt datele problemei, partida se joacă pe puncte în campionat, puncte extrem de prețioase, acum când Minaur se află la 5 lungimi în spatele liderului Luceafărul Oradea și 4 puncte în spatele echipei ACS Fotbal Comuna Recea, cu un nou antrenor: Ciprian Danciu.

Dorin Toma – antrenor Minaur Baia Mare, în exclusivitate pentru baiamaresport.ro:

„Ne bucurăm că am câștigat acest joc de o manieră clară, și o arată și rezultatul, pe mine mă interesează doar cele 3 puncte. Ne bucurăm că am reușit să urcăm în clasament, datorită celorlalte rezultate din această etapă, dar jocul și rezultatul de astăzi ne obligă la mai mult. Sperăm să o ținem tot așa, echipa este pe o pantă ascendentă, toți cei care intră, chiar dacă am avut astăzi 3 jucători accidentați, foarte importanți pentru noi, cei care au intrat i-au suplinit și au adus această mare victorie pentru noi.Etapa viitoare va fi un joc foarte greu, Gloria Bistrița prestează un joc foarte bun, atât în deplasare cât și acasă, etapa trecută au reușit să-i învingă pe cei de la Recea, ne așteaptă un joc, așa cum am zis, foarte dificil, și în aceste zile, va trebui ca jucătorii mei să coboare cu picioarele pe pământ, să nu fie euforici, pentru că această victorie ne obligă la mult mai mult!”

Ciprian Duruș – Minaur Baia Mare, în exclusivitate pentru baiamaresport.ro:

„Știam că întâlnim un adversar foarte bun, cu jucători de calitate, care au fost pe la Liga 1, pe la Liga 2 multă vreme, dar noi ne-am impus jocul de la început și am reușit să marcăm repede și ne-am făcut jocul mult mai ușor. Sincer, nu mă așteptam să înscriem chiar de 5 ori, dar mă bucur că au marcat colegii mei, și sper s-o ținem tot așa. Am legat 3 victorii consecutive și ne dorim să câștigăm și celelalte meciuri. Acuma urmează meciul cu Bistrița pe care vrem să-l câștigăm și trebuie să-l tratăm la fel de serios ca și meciul care a trecut! Eu sper să reducem cât mai repede diferența, și de ce nu, să trecem chiar pe locul 1 până la sfârșitul turului!”

 

Minaur Baia Mare – Viitorul Șelimbăr  5-0 (2-0)

Stadionul Municipal „Viorel Mateianu”

Spectatori: cca 150

Au înscris: Adrian Ster (min. 53, 75), Răzvan Lupu (min.16-penalty), Natea (autogol-min.41), Kriszian Szekely (min.53).

Cartonașe galbene: Chindriș

Arbitri:  Vlad Inoan (Florești) – centru: Ioan Cozorici (Zalau), Elena Mazilu (Cluj-Napoca) – asistenți.

Observatori FRF: Constantin Por (Satu Mare), Ioan Papp (Carei).

Minaur Baia Mare: Balazs Dombradi – Denis Lihet, Jean Prunescu, David Simion, Ciprian Duruș, Kirsztian Szekely, Adrian Bedea, Bogdan Piper, Răzvan Lupu, Adrian Ster, Brian Lemac. Au mai jucat: Vlad Suciu, Daniel Groza, Cătălin Tutuța, Sandu Bococi. Rezerve: Gudea – Alexandru Muscă, Alexandru Mitracu. Antrenori: Dorin Toma (principal), Paul Ungureanu (secund), Marius maria (portari).

Viitorul Șelimbăr: Tiberiu Matenciuc – Paul Hodea, Bogdan Visa, Ciprian Natea, Daniel Groza, Andrei Cîmpean, Marius Chindriș, Andrei Stanciu, Alexandru Neacșa, Catalin Tineiu, Ioan Cîrloanță. Au mai jucat: Adrian Cîrstean, Alexandru Ban, Robert Moga, Andrei Doda. Rezerve: Raul Băila – Bogdan Topor, Claudiu Giura. Antrenori: Ioan Luca (principal), Cătălin Ojiga (secund), Alexandru Precup(secund).

Sursa foto: facebook/CS Minaur fotbal

Lasă un răspuns

Top